MODia työpaikkaohjaajille

09.11.2023 9:00 - 15:30 — 10.11.2023
Järvenpää
Järvenpääntie 640
Osallistujille maksuton

Millaisia keinoja työpaikallanne on vastaanottaa eri kieli- ja kulttuuritaustaisia opiskelijoita ja ohjata heitä? Millaisia normeja tunnistat työssäsi ja mihin ne vaikuttavat?

Rasismia, syrjintää, epäasiallista toimintaa ja kiusaamista ilmenee monin tavoin työelämässä. On tärkeää tunnistaa näitä ilmiöitä ja löytää rohkeutta toimia moninaisuuden ja työrauhan edistämiseksi. Tämän koulutuksen avulla työpaikkaohjaajalla on mahdollisuus vahvistaa omaa yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo-osaamista.

Koulutuksessa käymme läpi MODin vaiheet:

1. avoimuus
2. ihmisoikeudet
3. itsetuntemus
4. moninaisuus, normit, syrjimättömyys
5. mukaan ottaminen, osallisuus.

MOD – moninaisuus, oivallus, dialogi – kutsuu työskentelyyn, jossa osallistujat kohtaavat omat ja toisten ajatukset, ennakkoluulot ja itsestäänselvyydet. MOD-koulutus tapahtuu aina ryhmäprosessina, jossa käytetään osallisuutta vahvistavia menetelmiä, esim. keskusteluja, aivoriihiä, rooliharjoituksia ja vuorovaikutustehtäviä.

Opiskelijoita ohjaaville ja arvioiville työelämän osaajille suunnattu koulutus on maksuton ja se sisältää molempina päivinä lounaat. Koulutuspäivät alkavat klo 9.00 ja päättyvät klo 15.30.

Opiskelijoita ohjaaville ja arvioiville työelämän osaajille suunnattu maksuton MOD-koulutus Järvenpäässä.